вівторок, 16 липня 2019 р.

Переможний березень 1944 року

17 березня 2019р., в день визволення села  Троїцьке від нацистів, відбувся мітинг біля пам’ятника визволителям, які загинули  в березні 1944 року. Ведуча, бібліотекар Федоренко Р.А. відзначила, що дорогу ціну заплатив наш народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 років. Для старшокласників Троїцької ЗОШ було проведено урок пам’яті «У березневе бездоріжжя солдати волю принесли». Учні переглянули стенд-фотоколаж «А на світлині років далина», на якому було розміщено фото земляків, які не повернулися з війни, ветеранів, дітей війни, бібліотекар презентувала тематичні теки «І. К. Ткаченко – прототип розвідника Травкіна» (за повістю Е.Казакевича «Зірка»), «Підпілля с. Троїцьке».
15 березня 2019 року в районному Будинку культури бібліотекарями центральної районної бібліотеки було проведено презентацію книжкової виставки «Новоодещина між відступом та звільненням: 1941-1944рр.». Захід відбувся під час районних урочистостей, присвячених 75-річниці визволення Новоодещини від нацистів. Виставку переглянули ветерани, керівники району та представники делегації Снігурівщини, які передали естафету Пам’яті «Слава визволителям України», учні ЗОШ №1, 2 та Професійного Аграрного ліцею. Ця виставка демонструвалась також в читальній залі центральної районної бібліотеки.
15 березня в Новоодеській міській бібліотеці відбулася мультимедійна презентація «Історія вулиць і пам’ятників визволителям міста». Для учасників заходу відбулась екскурсія по вулицях, що носять імена воїнів-визволителів Амосова О.І., Малиновського Р.Я., вони поклали квіти до пам’ятника визволителям с. Кашперівка (Нова Одеса- 2).
14 березня в читальній залі ЦРБ було проведено годину історичної пам'яті "Переможний березень 1944 р." для юнацтва.
13 березня до визволення села Підлісного проведено годину історичної правди "Велика правда в пам'ять про війну" в Підлісненській бібліотеці-філії. В бібліотеці також було оформлено книжкову виставку "Миттєвості війни". На виставці представлена література, яка поетичним і публіцистичним словом на тлі трагічних подій знайомить з героїкою подвигу українського народу в ім'я своєї вітчизни. Виставку переглянули учні ісцевої ЗОШ. Віддаючи данину поваги тим, хто героїчно боронив рідну землю зі зброєю в руках та савовіддано працював у тилу, вшановуючи пам'ять тих, хто загинув, визволяючи село від нацистських окупантів, представникиПідлісненської сільської ради, бібліотеки, сільського клубу, учні та педагогічний колектив ЗОШ та жителі села традиційно зібралися на мітинг біля пам'ятника загиблим, який вела бібліотекар Богуславець Г.О..






Троїцька сільська бібліотека-філія








Новоодеський будинок культури







Міська бібліотека-філія



Підлісненська сільська бібліотека-філія


Немає коментарів:

Дописати коментар

  «Кіборги вистояли, не вистояв бетон» , — фраза, яка назавжди вписана у сучасну історію України. Бої за Донецький аеропорт — одні з найзапе...