пʼятницю, 24 листопада 2023 р.


 Цього року виповнюється 90 років з дня трагедії, яка спустошила нашу землю, забрала мільйони життів - це Голодомор 1932-1933 років в Україні. 

    На вшанування світлої пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, пам’яті тисяч українських сіл і хуторів, які щезли з обличчя землі бібліотекарі Новоодеської публічної бібліотеки для студентів Новоодеського професійного коледжу провели годину пам’яті «Жнива скорботи».

    Присутні дізналися про причини і наслідки найбільшої трагедії ХХ століття, переглянули документальний відео-ролик «Вбиті голодом», прослухали спогади очевидців про важкі часи Голодомору на Новоодещині, ознайомилися з книжковою виставкою-інсталяцією «Голодомор не зламав» та відповідали на питання історичної вікторини «Голодомор: факт/міф». Наприкінці заходу хвилиною мовчання вшанували всіх жертв голодомору .

    Закликаємо вас приєднатися до акції «Запали свічку». Де б ви не були — вдома, в будь-якому регіоні України чи за кордоном, ввечері 25 листопада о 16:00 годині запаліть вогник у вікні як вияв скорботи за загиблими та віри в перемогу українців найближчим часом.








Немає коментарів:

Дописати коментар

  «Кіборги вистояли, не вистояв бетон» , — фраза, яка назавжди вписана у сучасну історію України. Бої за Донецький аеропорт — одні з найзапе...