пʼятницю, 3 листопада 2023 р.

 «Золота пектораль поезії Дмитра Кременя»

    Постановою Верховної  Ради України «Про відзначення памятних дат і ювілеїв у 2022-2023 роках» 2023 рік оголошено роком Дмитра Кременя. На вшанування памяті великого земляка в Новоодеській публічній бібліотеці проведено годину-памяті «Золота пектораль поезії Дмитра Кременя» для учнів Новоодеського ліцею 1.

    Ведучі заходу ознайомили присутніх із творчою біографією поета. Відкрили його як автора десятків художніх та художньо-публіцистичних творів і перекладних книг, володаря девяти літературних премій, серед яких премія імені Т. Шевченка.

    Ліцеїсти з цікавістю переглянули презентацію бібліографічного покажчика «Дмитро Кремінь:  талант, в якому зійшлись гори і степи», підготовленого фахівцями Миколаївської ОУНБ.

    Учні старанно декламували твори автора. На завершення заходу було  представлено книжкову виставку літератури «Золота пектораль поезії Дмитра Кременя» та біографічну довідку «Південне сяйво закарпатського поета», підготовлені бібліотекарями Новоодеської публічної бібліотеки.




Немає коментарів:

Дописати коментар

  «Кіборги вистояли, не вистояв бетон» , — фраза, яка назавжди вписана у сучасну історію України. Бої за Донецький аеропорт — одні з найзапе...