четвер, 24 жовтня 2019 р.


Новоодеські інтелектуальні ігри- міжнародний рівень


12-13 жовтня 2019 року відбувся черговий традиційний, цього разу міжнародний, фестиваль інтелектуальних ігор на кубок новоодеського міського голови. Гостями фестивалю були команди «Авіа ноктюрн» (молодша команда) «Bulbaland» (дорослі) з Білорусії, міста Мозир. Як завжди, інформаційним партнером ігор стала Новоодеська центральна районна бібліотека. Бібліотекарі оформили та презентували книжкову виставку «Ставка на інтелект», де демонструвались видання із серій «Навчитися вчитися», «Секрети мозку», «Системне мислення», «Земля», «1000 незабутніх імен України», «Всесвіт на долоні» та ін.. Також бібліотека надавала можливість учасникам підготуватись до ігор в інтернет-центрі закладу.
Протягом двох днів 16 команд виборювали першість у 13 оригінальних конкурсах.  
З самого початку у молодших школярів лідерство захопила команда гостей "Авіа ноктюрн" (гімназія ім. Я.Купала м. Мозир, кап. Андрейченко К.), які, зрештою, перемогли у 9 іграх з 13, інколи віддаючи перемогу "Мандаринкам" (Новоодеська гуманітарна гімназія, кап. Шкіньова М.)  та "Хантеру" (Себинська школа, кап. Пушкаревський  І.) у музичних конкурсах. У старших школярів перевага "Наутілуса" (НГГ, кап. Лобода С.) була ще більш впевненою, його гравці поступились тільки двома першими місцями командам: «Місія нездійсненна» (школа №1, кап. Бібікова С.) та Колгосп тюленеводів (Себинська школа, кап. Цупрова А.). Найбільша інтрига зав'язалась у дорослих. Спочатку вів першість "Сімейний підряд" (Нова Одеса, кап. Бібіков Ю.), потім "Скіфи" (Себіне, кап. Альбещенко А.), " Bulbaland" (Мозир, кап. Чернікова С.)  та "Наутілус" (НГГ, кап. Лобода С.) . Але найбільше нагород взяла команда "Тєлєга", вона і стала переможцем турніру.
Наступний фестиваль вже не за горами, як завжди, він планується на квітень наступного року. Сподіваємось, що до того часу кількість прихильників інтелектуальних ігор у Новій Одесі зросте і команд, як шкільних, так і дорослих, побільшає. Також чекаємо у гості гравців з Миколаєва, інших населених пунктів України та вже розширений список команд з ближнього зарубіжжя. 












Немає коментарів:

Дописати коментар

  «Кіборги вистояли, не вистояв бетон» , — фраза, яка назавжди вписана у сучасну історію України. Бої за Донецький аеропорт — одні з найзапе...