четвер, 24 жовтня 2019 р.


«Україна – нація героїв»

 14 жовтня ми відзначаємо величне християнське свято покрови пресвятої Богородиці. Упродовж століть воно набуло особливого  важливого змісту, оскільки пов’язане із боротьбою за свободу та порятунком від ворогів. Волелюбні козаки,  які зі зброєю в руках боронили свою вітчизну та віру, були переконані, що свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею. Тому у часи Незалежності свято Покрови почало відзначатися ще і як день українського козацтва. Також указом президента 14 жовтня відзначають День захисника України.
Напередодні, 10 жовтня в Новоодеській центральній районній бібліотеці для  студентів Професійно-аграрного ліцею бібліотекарі провели патріотичну годину  «Україна – нація героїв», метою яких було виховання учнівської молоді в дусі військових традицій українського народу, формування патріотично зрілої особистості, вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу.
Бібліотекарі Табакар Л.Ф. та Громова В.В. ознайомили присутніх з історією свята Покрови та українського козацтва, життям та побутом козаків, етапами становлення української нації, іменами героїв-захисників, разом переглянули відеоролики про сьогоднішніх захисників нашої держави та про новоодеситів, які загинули в зоні бойових дій на сході нашої держави. На заході була представлена електронна презентація книжок «За честь! За волю! За українську долю!», в яку було включено і книги «Поезії нескореного духу», де друкувались твори Козловця Андрія та «Прекрасні тварини рідної країни» Кваші Олексія. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх захисників України. На заході звучали слова-привітання всім захисникам України, побажання спокою та чистого мирного неба над головою.
Бібліотекар Завгородня Л.М. презентувала книжкову виставку художньої літератури, яка підтримувала загальний настрій у присутніх, містила найцікавішу інформацію про українське козацтво минулих часів та захисників Вітчизни сьогодення: їхні прагнення , почуття патріотизму.
Проведення таких заходів допомагає студентам краще пізнати історію своєї країни, адже нашим сучасникам потрібно дбати про культурне і духовне відродження народу, потрібно навчитися пишатися тим, що ми – українці.












Немає коментарів:

Дописати коментар

  «Кіборги вистояли, не вистояв бетон» , — фраза, яка назавжди вписана у сучасну історію України. Бої за Донецький аеропорт — одні з найзапе...