четвер, 13 лютого 2020 р.


«Ми не забули і вам забути не дамо!»

«Ти – вічний біль, Афганістан,
Ти – наш неспокій.
І не злічить глибоких ран
В борні жорстокій.
І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –
Не всі вернулися сини із тих ночей…»

Щорічно 15 лютого в Україні відзначається День вшанування  учасників бойових дій на території інших держав. В цей день у 1989 році, після десятирічної війни, було завершено виведення військ з Афганістану. Афганська війна – одна з самих трагічних сторінок історії нашого народу, яка тривала вдвічі довше ніж  Друга світова. Це не тільки трагедія, це ще доблесть і мужність людей, які побували в епіцентрі кривавого конфлікту, а також – застереження на майбутнє.
13 лютого 2020 року бібліотекарями Новоодеської центральної районної бібліотеки для «студентів» Університету ІІІ віку  було проведено годину пам’яті «Ми не забули і вам забути не дамо!». Ведуча заходу - завідуюча відділом обслуговування  Завгородня  Л.М. нагадала присутнім про події страшної неоголошеної війни в Афганістані, у якій взяли участь 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Серед загиблих були і  наші земляки новоодесити – капітан Постолатій В’ячеслав Дальєвич, молодший сержант Сиваченко Юрій Віталійович, лейтенант Прокопчук Олександр Іванович, про історію їх життя та трагічні сторінки смерті розповіла бібліотекар Табакар Л.Ф..  Бібліотекар юнацького абонементу Мосензова Н.М. ознайомила всіх з масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, презентувала книжкову виставку «На їхню долю випала війна», на якій були представлені фотодокументи, газетні статті, фотографії учасників бойових дій – наших земляків, статті із місцевих газет та книги, в яких висвітлюється цей період історії. «Студенти» переглянули документальні відео-фрагменти про афганську війну, буктрейлери на книги та вшанували всіх тих, хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання. Завершив захід виступ «студентки» Університету ІІІ віку - Ютовець Валентини з власним віршем «Патріот», тематика якого не залишила байдужими присутніх.









1 коментар:

  1. As reported by Stanford Medical, It's really the ONLY reason this country's women get to live 10 years more and weigh 42 pounds less than us.

    (Just so you know, it is not related to genetics or some secret diet and absolutely EVERYTHING to do with "how" they eat.)

    P.S, I said "HOW", not "what"...

    Tap on this link to reveal if this short questionnaire can help you decipher your real weight loss potential

    ВідповістиВидалити

  «Кіборги вистояли, не вистояв бетон» , — фраза, яка назавжди вписана у сучасну історію України. Бої за Донецький аеропорт — одні з найзапе...