середа, 26 січня 2022 р.

"Мужність і відвага крізь віки"

14 жовтня день, який є особливим для кожного українця. Він поєднав у собі три значущих підстави вважати його святковим: релігійну, державну, ідеологічну. Цього дня українці відзначають церковне свято Покрови Пресвятої Богородиці, яке асоціюється з заступництвом та захистом від ворога.

    Тому з метою «вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві» в 2014 році було започатковано свято День захисника України, яке в 2021 році перейменовано в День захисників і захисниць України.

Напередодні свята, 13 жовтня в Новоодеській публічній бібліотеці для працівників та суб’єктів пробації Миколаївського РС №3 філії Державної установи «Центр пробації» бібліотекарі провели історико-патріотичну годину «Мужність і відвага крізь віки».

    Бібліотекарі ознайомили присутніх з історією свята Покрови та українського козацтва, життям та побутом козаків, етапами становлення української нації, разом переглянули відеоролики про сьогоднішніх захисників нашої держави. На заході була представлена книжкова виставка «Від козацтва до сьогодення».

    Також до заходу приєдналися партнери бібліотеки - Новоодеське бюро правової допомоги. Начальник відділу Андрій Скляров ознайомив присутніх з переліком послуг та особливостями їх надання. Головний спеціаліст відділу Вікторія Пушкаревська надала правову консультацію «Торгівля людьми – це не міф, це реальність». Бібліотекарями підготовлено та проведено перегляд інформаційно-просвітницьких матеріалів та художньої літератури до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який започаткований 18 жовтня 2007 року як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.










Немає коментарів:

Дописати коментар

  «Кіборги вистояли, не вистояв бетон» , — фраза, яка назавжди вписана у сучасну історію України. Бої за Донецький аеропорт — одні з найзапе...