середа, 26 січня 2022 р.

НАВІЧНО У ПАМ’ЯТІ ЦІ БЕРЕЗНЕВІ ДНІ

    17 березня 2021 року в Професійному аграрному ліцеї бібліотекарі Новоодеської публічної бібліотеки провели годину історичної пам’яті «Допоки пам’ять в серці не згасне» до 77-ї річниці визволення Новоодещини від нацистських загарбників.

    Ведуча заходу Лариса Табакар зазначила, що наше рідне місто було звільнено в результаті Березнегувато-Снігурівської військової операції військами ІІІ-го Українського фронту під командуванням маршала Родіона Малиновського.

    Новоодеська земля полита кров’ю тисяч воїнів-визволителів. У лавах військових з’єднань воювали полки й дивізії, сформовані з представників багатьох народів. Немеркнучою славою вкриті імена наших земляків, які піднялися на боротьбу із загарбниками. 7,5 тисяч новоодеситів воювали на фронтах Другої Світової Війни. Земля Новоодещини дала Батьківщині 8 Героїв Радянського Союзу, кавалера 3-ох орденів Слави. Багато років минуло від незабутнього березня 1944 року, але й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірного служіння своєму народу.

    Студенти переглянули відео «Чому з’явився Курган Слави в місті Нова Одеса», з якого дізнались про те, як визволялась Новоодещина, як виникла ідея встановлення пам’ятника – візитівки нашого міста.

    Присутні ознайомилися з книжковою виставкою «Новоодещина між відступом і звільненням: 1941-1944 років». Бібліотекар Тетяна Черкашина презентувала книгу «Миколаївщина в роки Великої Вітчизняної Війни», яка містить багато цікавих документів, фактів з історії нашого міста та Новоодещини того періоду.

    На завершення заходу бібліотекар продекламувала вірш місцевого поета, композитора Володимира Ніцака «Балада про Сталевого Солдата». 







Немає коментарів:

Дописати коментар

  «Кіборги вистояли, не вистояв бетон» , — фраза, яка назавжди вписана у сучасну історію України. Бої за Донецький аеропорт — одні з найзапе...